ΤΟ ΠΗΛΙΟ
  • 01

    Το τραινάκι του Πηλίου

  • 02

    Παραλία Τζάστενη

  • Χάνια, Πηλίου

    Χάνια, Πηλίου

Το βουνό των Κενταύρων και η θερινή κατοικία των Ολύμπιων θεών, το Πήλιο, στέκει επιβλητικά πάνω από την πόλη του Βόλου. Στα γραφικά χωριά του είναι χτισμένα σπίτια και αρχοντικά που έχουν εναρμονιστεί με το μαγευτικό τοπίο, σαν να είναι βγαλμένα από παραμύθι.

Στο Πήλιο ο επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί στα πέτρινα ξωκλήσια και μοναστήρια, να περπατήσει στα λιθόστρωτα καλντερίμια, να θαυμάσει τιςκατάφυτες πλατείες με τα αιωνόβια πλατάνια, να πιεί νερό από τις αειθαλείςκρίνες, να ανακαλύψει τιςπέτρινες γέφυρες που ενώνουν κρυφά μονοπάτια μέσα σε δάση και ρεματιές.Υπάρχουν αμέτρητοι προορισμοί που προσφέρονται για ατελείωτες ώρες πεζοπορίας!

Αξέχαστη εμπειρία αποτελεί η διαδρομή του θρυλικού«Μουτζούρη»,παραδοσιακού τρένου του Πηλίου, πάνω σε μία από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκατοστά). Από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές η διαδρομή είναι ορεινή, διασχίζοντας τις κατάφυτες πλαγιές, με την πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια.Το δρομολόγιο ξεκινά 11 η ώρα στο σταθμό των Άνω Λεχωνίων.

Από την Ανατολική πλευρά του Πηλίου ο επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί στις πανέμορφες και βραχώδεις παραλίες του Αιγαίου. Αντίθετα, η Δυτική πλευρά του Πηλίου διαθέτει πιο προσιτές ακτές και γι΄αυτό πολλοί τις επιλέγουν για ψάρεμα ή για θαλάσσια σπορ.Η σύγχρονη τουριστική υποδομή, η τακτική οδική σύνδεση με το Βόλο και η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Σποράδεςπροσφέρουν τη ευκαιρία στον επισκέπτη για μοναδικέςεξορμήσεις.

Τέλος, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν την γαστρονομία του Πηλίου δοκιμάζοντας τις πηλειορίτικες γεύσεις, καθώς και να ξεναγηθούν στα αμέτρητα μαγαζάκια με παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και βότανα.